Itt a titok: Berki Krisztián végre elárulta, hogy szerinte miért nem jutnak nagy vagyonhoz az értelmes, tanult emberek

2019. május 23., 16:40

Szerző:

Berki Krisztián a bíróságon az ügyész által közölt tényállást elismerte, a bíró kérdésére pedig közölte, hogy még az előkészítő ülés során vallomást kíván tenni és nyilatkozik, valamint válaszol a bíróság által feltett kérdésekre is.

Ezt a vallomást ügyvédjével, Szilágyi Rolanddal befejezték, jelentette a Facebook-oldalán, amit ezzel az életbölcsességgel együtt tett közzé:

„Azért nem jut sok értelmes, tanult ember nagy vagyonhoz, mert az iskolában azt tanulta, hogy a hibák rosszak. Az életben az nyer, aki a legtöbb hibát véti, de tanul belőle, méghozzá - úgy, hogy nem hazudik, nem csal, nem tagadja le, és a hibáiért nem másokat okol. Hiszen, amikor jön a vihar, a madarak fedezékbe vonulnak, azonban a sas a vihar fölé száll..." – írja a Blikk.

Fotó: Facebook/Berki Krisztián

Berkit az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vádolta meg további 63 személlyel – például Kuna Tiborral – egyetemben. A per Berki vallomásával nem zárult le.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.