Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Tilos lefényképezni a szavazólapot, szóval Berki Krisztián sietve posztolt egy képet az egyikről

2019. október 13. 13:08 - szerző: Ágoston Zoltán

Vasárnap reggel az MTI is emlékeztetett, hogy a Kúria döntése szerint szelfizni lehet, de szavazólapot lefényképezni tilos, Úgy tűnik, Berki Krisztiánnak senki nem szólt, a budapesti főpolgármester-jelölt legalábbis a Facebookon posztolta a következő képet:

 Nem mellesleg a Facebook-borítóképe is egy stilizált szavazólap, amelyen az ő neve mellé biggyesztették az x-et.

A Kúria még a 2016-os népszavazás során hozott végzést a szavazólap lefényképezéséről és közzétételéről. A bíróság akkor kimondta, a választóknak lehetőségük van arra, hogy másokkal szóban, írásban vagy például közösségi oldalakon közöljék, hogy miként szavaztak. A szavazólap célja az, hogy a választópolgár véleményt nyilvánítson, ezért ezzel ellentétes felhasználása, például a lefényképezett szavazólap képének megosztása másokkal a rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik. Jogszabály ugyanakkor nem tiltja, hogy a választók a szavazófülkében szelfit készítsenek magukról.