Rabosították Berki Krisztiánt, aki Magyarország leendő miniszterelnökeként több dimenzióban gondolkodik

2020. május 26. 09:52 - szerző: 168 Óra

Két évvel korábbi autóbalesete után most rabosították Berki Krisztiánt – írja a Blikk.

Berki még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó farát. A balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját.

Berki nagyot nézett, amikor megkapta az idézést, hogy újra kezdődik a procedúra, sőt, ezúttal azt kérték,

gyanúsítottként jelenjen meg a rendőrségen.

„Korábban tanú voltam, most pedig hirtelen gyanúsított lett belőlem – dohogott a lapnak Berki, aki 0,58 százaléknyi voksot szerzett a főpolgármester-választáson, mégis úgy gondolja, ennek az ügynek is köze lehet a politikához.

Fotó: Facebook/Berki Krisztián

„A kihallgatásra megborotválkoztam, az előadónak csokit vittem. Megnéztem a BKK buszának videófelvételét, s egyértelműen látszik, hogy se közúti balesetet nem okoztam, se bűncselekményt nem követtem el, a balesetről a sofőr tehet. Számomra egyértelmű, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester fennhatósága alá tartozó BKK a buszjegyemet sem tudja kifizetni, nemhogy a Bentley-m javítását. Ugyanis míg a buszban 2,5, az én autómban 15 milliós kár keletkezett.

Az ország leendő miniszterelnökeként vallom: néha az igazságtalanságot is el kell fogadni, felelős politikusként több dimenzióban gondolkodom, nem fogok beleragadni holmi 15 milliós tyúkperbe – mondta  lapnak Berki.