Tankoltak, fizetés nélkül távoztak és végül lebuktak

2020. december 5., 17:15

Szerző:

Huzamos ideig lopott üzemanyaggal autózott az a férfi, aki ellen végül 17 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség. 

A 27 éves férfinak volt egy 25, illetve egy 30 éves társa is, akik közül előbbi nyolc, utóbbi három alkalommal vett részt a bűncselekmények elkövetésében.

Az ügy fő vádlottja, a 27 éves férfi 2018. augusztus közepétől 2019. január közepéig összesen 26, az ország különböző pontjain lévő, így budapesti, fóti, érdi, százhalombattai, diósdi, székesfehérvári, balatonakarattyai, győri, győrújbaráti, polgárdi, az M3-as autópályán álló, valamint nagyvázsonyi benzinkutaktól távozott úgy, hogy az általa, vagy az éppen vele lévő társa által tankolt üzemanyagért nem fizetett. A vádlottak sokszor kannákba is tankolták a diesel vagy benzin üzemanyagot.

A három férfi nem válogatott a benzinkutak között, a 26 benzinkút hat különböző olajipari cég logóját viselte, amelyek összesen 17 cég üzemeltetésében működtek, a lopások rendbeliségét pedig ez utóbbi körülmény határozta meg. Az okozott kár összességében meghaladja a 650 000 forintot, egy-egy alkalommal a legkisebb összeg 9999 forint, a legnagyobb pedig 99 014 forint volt, amelyet ki kellett volna fizetniük.

Mindhárom elkövető volt már korábban büntetve, a 30 éves férfit alig két hónappal az első üzemanyaglopás elkövetését megelőzően ítélték végrehajtandó börtönbüntetésre más jellegű bűncselekmények miatt.

Az ügyészség mindhárom férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.