Tankoltak, fizetés nélkül távoztak és végül lebuktak

2020. december 5. 17:15 - szerző: 168 Óra - forrás: ugyeszseg.hu

Huzamos ideig lopott üzemanyaggal autózott az a férfi, aki ellen végül 17 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség. 

A 27 éves férfinak volt egy 25, illetve egy 30 éves társa is, akik közül előbbi nyolc, utóbbi három alkalommal vett részt a bűncselekmények elkövetésében.

Az ügy fő vádlottja, a 27 éves férfi 2018. augusztus közepétől 2019. január közepéig összesen 26, az ország különböző pontjain lévő, így budapesti, fóti, érdi, százhalombattai, diósdi, székesfehérvári, balatonakarattyai, győri, győrújbaráti, polgárdi, az M3-as autópályán álló, valamint nagyvázsonyi benzinkutaktól távozott úgy, hogy az általa, vagy az éppen vele lévő társa által tankolt üzemanyagért nem fizetett. A vádlottak sokszor kannákba is tankolták a diesel vagy benzin üzemanyagot.

A három férfi nem válogatott a benzinkutak között, a 26 benzinkút hat különböző olajipari cég logóját viselte, amelyek összesen 17 cég üzemeltetésében működtek, a lopások rendbeliségét pedig ez utóbbi körülmény határozta meg. Az okozott kár összességében meghaladja a 650 000 forintot, egy-egy alkalommal a legkisebb összeg 9999 forint, a legnagyobb pedig 99 014 forint volt, amelyet ki kellett volna fizetniük.

Mindhárom elkövető volt már korábban büntetve, a 30 éves férfit alig két hónappal az első üzemanyaglopás elkövetését megelőzően ítélték végrehajtandó börtönbüntetésre más jellegű bűncselekmények miatt.

Az ügyészség mindhárom férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróság felé.