Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Feltételesen szabadulhat a skálás gyilkosként elhíresült Bene László, munkahely és kártérítés is várja kint

2020. január 14. 16:20 - szerző: 168 Óra

Feltételesen szabadulhat a skálás gyilkosként elhíresült Bene László - tudta meg a 24.hu. Az ügyben eljáró büntetés-végrehajtási bíró nem jogerősen feltételes szabadságra bocsátotta kedden az életfogytig tartó fegyházra ítélt többszörös gyilkost.

A portál értesülései szerint a büntetés-vérehajtás ezúttal sem javasolta Bene feltételes szabadlábra helyezését, de a BV-bíró arra jutott, hogy a férfi kifogástalan magatartást tanúsított a börtönben, szakmát szerzett és munkahelye is lesz a szabadulása után. Bene megbánását fejezte ki a bűncselekmények miatt, az elhelyezési körülmények miatt kapott kártalanítás összege pedig fedezi a lakhatását a kiengedése után. Bene azt is vállalta, hogy önként fizet majd kártérítést a sértett hozzátartozóinak.

Donászi Aladár és Bene László (jobbra)
Fotó: egyperceskrimi.blog.hu

A bíróság végzését Bene László és védője is tudomásul vette, de az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, mert álláspontjuk szerint továbbra sem állnak fenn az elítélt feltételes szabadságra bocsátásának feltételei. Mivel az ügyészi fellebbezés halasztó hatályú, Bene szabadon bocsátására még nem került sor.

Jogerős döntés egy hét múlva várható.

Bene László társával, Donászi Aladárral együtt tucatnyi rablást és négy gyilkosságot követett el. Először egy rendőrt öltek meg Győrben, majd egy fiatal egyetemistát az újbudai Skálánál, utána egy vadászpárossal végeztek. 1994-ben fogták el őket. Donászi később öngyilkos lett a börtönben.

Benét először 2014-ben lehetett volna feltételesen kiengedni, de eddig mindig elutasították a kérelmét.