Feljelentette saját magát rémhírterjesztés miatt Bencsik János független országgyűlési képviselő

2020. május 17. 12:14 - szerző: MTI/168 Óra

Bencsik János független országgyűlési képviselő a közelmúltban jelentkezett egy Facebook-videóval, amelyen egy egészségügyi dolgozóval beszélgetve próbálják ki a kínai eredetű védőeszközöket, gumikesztyűket és védőmaszkokat. A kesztyűk rossz minősége egyértelműen kiderül a videóban, amikor is a szinte papírvékony anyag már a felhúzás közben elszakad.

Mivel a videóban elhangzott állításokat utólag cáfolta az érintett kórház vezetője, Bencsik János bejelentette: rémhírterjesztésért feljelenti saját magát.

"A használhatatlan kínai védőfelszereléseket leleplező videómat 72 órája hoztam nyilvánosságra. Azóta több, mint 600 ezer emberhez jutott el, óriási felháborodást kiváltva. A riportban bemutatott tényeket eddig senki nem tudta vagy akarta megcáfolni, ám ez nem akadályozta meg a Fidesz Facebook-trolljait, valamint az érintett fideszes kórházigazgatót, hogy hazugsággal és manipulációval vádoljanak meg.

Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vezetője péntek este közleményt adott ki, amelyben "valótlan állításoknak" nevezi a riportban elhangzottakat. Ennek ellenére nincs tudomásom arról, hogy a három napja elérhető videóm miatt bárki feljelentett volna.

Úgy döntöttem, megkönnyítem Ralovich úr dolgát, és ügyvéd segítségével megírattam magam ellen egy feljelentést rémhírterjesztés miatt. Nincs más dolga, mint aláírni és postára adni. Hogy biztosra menjek, a levelet Polt Péter legfőbb ügyésznek címeztem, aki eddig sem habozott a Fidesz keze alá dolgozni. Ha tehát valóban hazugság mindaz, amit a videómban bemutattam, csak le kell folytatni a nyomozást, és kiderül az igazság. A mentelmi jogomról természetesen kész vagyok önként lemondani." - írta a képviselő.