Bencsik András szerint Bono azért szólt be Orbán Viktornak, mert vágyott a figyelemre

2018. szeptember 26., 12:59

Szerző:

Bono nemrég a U2 madridi koncertjén Európa emblematikus szélsőjobboldali vezetői közt emlegette erős kritikai éllel Orbán Viktort, együtt többek közt a francia Marine Le Pennel.

Az eset ECHO TV heti Sajtóklubjában is téma volt, Bono motivációjára Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője találta meg a magyarázatot – írja a hvg.hu.

A Kádár-kori Népszabadság Pártélet rovatának egykori főmunkatársa szerint ugyanannak voltunk tanúi, mint amikor Gyurcsány Ferenc, DK-elnök valamilyen durva támadással próbálkozik a miniszterelnök ellen: arra számít, hogy ha Orbán reagál, akkor azzal „visszaemeli őt abba a magaslatba”.

Értsd: a U2 frontembere azért szólt be Orbán Viktornak, hátha a magyar kormányfőnek hála magára tudja irányítani a figyelmet. Ki is gúnyolta az énekest, mint „fantasztikus magas színvonalú művész”, aki ezek szerint akkor lenne újra tényező, ha Orbán Viktor válaszolna.

– Ki ez a Bono? Milyen alapon pofázik bele?

– firtatta.

Az alapítása óta eltelt 42 évben, 1976 óta a U2 170 millió albumot adott el szerte a világon.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.