Belvárosi gyereksors: Rogán eladta a játszóteret, már javában bontják is

2018. szeptember 11. 12:21 - szerző: 168 Óra

A Bástya utcai óvodával szemben lévő kertben egy férfi bontja az óvoda játszóterét. A túloldalon óvodások játszanak, a szüleik pedig értetlenül nézik, mi történik – írja a Mérce munkatársa, aki Schiffer András Facebook-posztjának olvastán kereste fel a tetthelyet. 

Losonczy Pál, a Jobbik kerületi önkormányzati képviselője elmondta: a Bástya utcai óvoda kertje egy közös ingatlanon található. Ezt a területet még 2012-ben adta el az akkor Rogán Antal vezette önkormányzat, hogy a területen lévő szabadon használható játszóteret lebontsák, és az óvoda zárt kertje mellett felépüljön a parkoló.

Mint kiderült, a területet 2012-ben egy cég vásárolta meg, amely azóta felszámolás alá került, az ingatatlant pedig elárverezték. A kerület is licitált a parkolót és az óvoda játszóterét magában foglaló területért, de keveset ajánlottak, így egy befektető vette meg.

Ez a befektető küldte most rá az egyik emberét az óvoda kertjére, aki kihajította az óvoda tábláját a kerítésen, majd módszeresen elkezdte szétszerelni a bent lévő, az óvoda tulajdonában lévő játékokat.

Losonczy úgy tudja, hogy a befektető azért kezdett ilyen drasztikus intézkedésbe, mert az önkormányzat nem ad ki neki építési engedélyt a parkoló területére.

Hiába kereste az önkormányzatot személyesen és levélben is, nem válaszolnak neki. Pedig állítása szerint még azt is felajánlotta, hogy az óvoda kertjét térítés nélkül használhatná az önkormányzat.