Bejutott a TV2-be, Rákosihoz hasonlította Orbánt a Jobbik szóvivője

2018. április 16. 13:50 - szerző: 168 Óra

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője volt hétfő reggel a TV2-ben a Mokka vendége, hogy értékeljék a választást és a Jobbik eredményét. A szóvivő először is megköszönte, hogy másfél éves szóvivői pályafutása alatt most először bejuthatott „a magyar médiavilág leghírhedtebb no go zónájába”, ahol „nem a magyar törvények érvényesülnek”. Orbánt csak korabeli Rákosi Mátyásnak hívta, a TV2-t pedig végig azzal vádolta, hogy hazugságokat terjesztenek közpénzből.

Istenes László műsorvezető próbálta félbeszakítani, de nem sikerült neki. Jakab ugyanis nem a Jobbik szerepléséről akart beszélni, hanem a közpénzekből bőségesen támogatott kereskedelmi csatornáról, ami a kormánypropagandát támogatva hazudik, és figyelmen kívül hagyta az NVB és a Kúria döntését.

– Önök úgy gondolják itt a TV2 szerkesztőségében, hogy Andy Vajna közpénzen felhizlalt csatornája nem a magyar törvények hatálya alá tartozik, hanem csak a Fidesz és csak Orbán Viktor hatálya alá tartozik – mondta Jakab.

Ezzel arra utalt, hogy a csatornát az NVB és a Kúria is arra kötelezte, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében hívják be a jobbikosokat is kampányidőszakban, de ennek a TV2 nem tett eleget.

– Tisztelt Szerkesztő úr, itt az a helyzet, hogy Önök itt mást sem csinálnak a TV2-nél sem, mint hogy a nap 24 órájában sorosoznak, migránsoznak, és közpénzből riogatják az állampolgárokat. Az ötvenes években Rákosi Mátyás, a korabeli Orbán Viktor, azt mondta újságíróknak hogy a sajtó feladata nem a tájékoztatás, hanem a tömegnevelés, ezt magyarul úgy hívjuk, hogy agymosás. Szerkesztő úr, én nem szeretnék az 50-es években élni, és bízom benne, hogy ön sem – mondta a szóvivő.

Istenes erre annyit tudott válaszolni, hogy szívesen meghallgatná a véleményét a Hír TV-ről is. Jakab meghívta Istenest a szombati demonstrációra, hogy tüntessen ő is a szólás- és sajtószabadságért, majd kisétált a stúdióból.