Bejöttek a számításai Tiborcz István üzlettársának, az egyik cége 2015 óta megtízszerezte a bevételét

2019. április 7., 12:06

Szerző:

Három év alatt megtízszerezte, 3,5 milliárd forintra növelte a bevételét a PBM Mélyépítő Kft., az a cég, amelyet az Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István üzlettársaként ismert Paár Attila érdekeltségébe tartozó West Hungária Bau Kft. 2015-ben vásárolt meg – derül ki a hvg.hu cikkéből. A portál annak kapcsán ír erről, hogy a cégcsoport egy új taggal bővült, PBM Befektetési Zrt. néven indított el egy új vállalkozást. 

Paár Attila
Fotó: Építészfórum

A West Hungária Bau Kft. volt az amely 2015-ben megvette Tiborcz István részesedését az az éppen a Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) célkeresztjébe került Elios Innovatív Zrt.-ben a szivárgó hírek szerint 3 milliárd forintért. Ami azt illeti lehetett miből, a West Hungária Bau Kft. ugyanis 2013 és 2017 között a négyszeresére, 40 milliárd forintra növelte az árbevételét. 2017-et a cég  5 milliárd forintos profittal zárta, amelynek a felét osztalékként kivették a tulajdonosok – akik között Paár Attiláé a vezető szerep –, 2018 májusában pedig az derült ki, hogy a cég négyszintes mélygarázst építhet 30 ezer négyzetméteren hatmilliárd forintért a Liget Projekt keretében. Rábízták a soproni Csík Ferenc Uszoda felújítását is, amit 490 millió forintért végez el.

A West Hungária Bau Kft. mostanában a Tiborcz-féle BDPST Zrt.-vel karöltve újíthatja fel a Weiss Manfréd-villát.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.