Beismerő vallomást tett valaki a soroksári futónő megölése miatt, miközben a gyanúsított a börtönben ül

2018. szeptember 21., 15:02

Szerző:

Egy vidéki rendőrkapitányságra sétált be pénteken egy férfi, és azt állította, köze van a 2013-ban Soroksáron meggyilkolt futónő meggyilkolásához, és emiatt beismerő vallomást akar tenni - értesült a Ripost. A lap szerint a rendőrség komolyan vette a bejelentést és kihallgatja a férfit, arról azonban még nem tudni, hogy releváns információi vannak-e a gyilkosság körülményeiről.

R. Szilveszter a rendőrök gyűrűjében

Csakhogy eközben a börtönben ül az az R. Szilveszter, akit a rendőrség a soroksári gyilkosság elkövetésével gyanúsít. A 40 éves férfi egy hónappal Gyurik Krisztina megölése után került a rácsok mögé más bűncselekmény miatt, és azóta is ott van. Bár a férfi tagadja, hogy ő követte el a brutális gyilkosságot, a rendőrség szerint a helyszínen talált DNS-nyomok megegyeznek R. Szilveszter mintáival.

A 36 éves Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerületében, Szigetdűlőn megtámadták, brutálisan megverték, megkötözték és megerőszakolták, mielőtt egy zsineggel megfojtották volna. A rendőrök mindegyik 17 és 70 év közötti férfitól DNS-mintát vettek, aki három kilométeres sugarú körön belül lakott, de a nyomozás így sem vezetett eredményre csaknem öt éven át. A gyilkos fejére ötmillió forintos vérdíjat tűztek ki. A nyomozás egy ideig abban az irányban haladt, hogy nem egy, hanem két elkövető is volt.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.