Beismerő vallomást tett a harmadikról kizuhant mezőtúri ötéves kislány édesanyja

2020. március 26., 10:05

Szerző:

Beismerő vallomást tett az a mezőtúri anyuka, akinek kizuhant a harmadikról a kislánya tavaly márciusban.

Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a nő a vallomásában azt mondta, hogy azért hagyta felügyelet nélkül a gyermekét, mert vásárolni volt. Az ügyészség életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolta meg a mezőtúri nőt.

Az anyuka 38 percig hagyta felügyelet nélkül otthon Viktóriát, majd elment vásárolni a barátnőjével.

A kislány eközben kinyitotta a konyhai ablakot és mintegy tíz métert zuhanva az épület előtti térkőre esett.

A kislány koponya, mellkasi és végtag sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol lélegeztető gépre tették. Életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A vád szerint az anya tartósan felügyelet nélkül hagyta gyermekét, illetve nem gondoskodott arról sem, hogy ne tudja kinyitni az ablakot. Azaz a mulasztása miatt következettbe a súlyos, életveszélyes sérülésekkel járó baleset. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a nőre.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.