Beindulnak a tanárok: már februárban tüntetnek

2017. január 2. 11:49

Még a télen újabb demonstrációkra készül a Tanítanék Mozgalom, az első február elsején lesz. Azt szeretnék elérni, hogy Balog Zoltán humánminiszter távozzon posztjáról, hozzanak létre önálló oktatási minisztériumot a kormányon belül, és „dolgozzák újra a köznevelési törvényt az 50 szervezetet tömörítő Civil Közoktatási Platform Kockás könyvének szellemében".

Erről Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke, a Tanítanék Mozgalom képviselője beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Legutóbb néhány nappal karácsony előtt tartottak gyertyás felvonulást a tanárok, ahol a szervező szerint nagyjából 1000-1500 szimpatizáns vett részt.

Törley Katalin a műsorban arról beszélt, hogy a legfontosabb dolog, hogy nem lehet őket egyszerű hőzöngőknek vagy elégedetlenkedőknek nevezni, mert a Civil Közoktatási Platform stratégiai munkacsoportja letette az asztalra a Kockás Könyv nevű oktatáspolitikai koncepciót a megbukott köznevelési törvény helyett. Legfőbb feladatuk, hogy eljuttassák a Kockás könyv üzenetét és értelmezését a lehető legtöbb emberhez.

Még januárban szeretnének létrehozni egy nagy találkozót tanárkollégák részvételével, ahol a Kockás Könyv lesz a központi téma.

Bár úgy látja, hogy a megjelenési terük, a nyilvánosság egyre szűkül számukra, a közoktatást mégis sikerült jól érzékelhető témává tenni. Ezt mutatja az is, hogy az RTL Klub év végi szavazásán Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom képviselője lett az év embere. Ezzel Törley Katalin szerint falakat törtek át.