Bedurrant a szegedi kampány: Botka László tízezer forintot ad minden nyugdíjasnak és általános iskolásnak

2019. május 1., 19:24

Szerző:

Szeged a szolidaritás városa, mi minden egyes szegedi polgárért kiállunk és felelősséget vállalunk – mondta a város polgármestere május 1-i beszédében - írta a hvg.hu. Szerinte a kormány lemondott a rászorulókról és szinte teljesen kivonult a szociális ellátásból, egyik napról a másikra elvágta a Szegednek juttatott szociális célú támogatásokat, így az elmúlt években a semmiből kellett az ellátást újjáépíteni a városban.

Botka László hosszasan sorolta az eddigi eredményeket, majd bejelentette:

  • minden szegedi nyugdíjas alanyi jogon 10 ezer forintot kap a várostól, kompenzálva az elmaradt nyugdíjemelést,
  • minden szegedi általános iskolás gyerek iskolakezdését 10 ezer forinttal segíti majd az önkormányzat.
  • Az intézkedés összesen 45 ezer helyi családot érint.

Erre, mint mondta, azért van lehetőség, mert Szeged gazdasága jól teljesít, ami a szegediek munkáját dicséri. Tavaly 12 százalékkal nőtt a város gazdasági teljesítménye, ennyivel több iparűzési adó folyt be a kasszába. Megjegyezte azt is, Szeged a saját lábán áll: míg a helyi adókból 15 milliárd forint éves bevételük van, addig a kormánytól mindössze 5 milliárd forintot kap a város.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.