Nyomozás indult Bede Zsolt ellen, aki a DK szerint belemart az önkormányzati képviselőnő mellébe

2019. október 24., 17:54

Szerző:

Garázdaság miatt nyomozás indult amiatt, hogy október 23-án a Zeneakadémia előtti tüntetésen a Vadhajtások nevű portál vezetője, Bede Zsolt a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján megpróbált kitépni egy résztvevő nő kezéből egy plakátot. A nő – Domokos Ágnes, a DK III. kerületi önkormányzati képviselője – könnyű sérülést szenvedett – válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a hvg.hu kérdésére.

Az incidens Orbán Viktor Zeneakadémián tartott október 23-i ünnepi beszéde alatt történt. A DK egy flashmobra és sajtótájékoztatóra vonult ki az épület elé, amikor megjelent Bede Zsolt is. Domokos Ágneshez mentőt kellett hívni, amely kórházba vitte a politikust, a BRFK szerint pedig Bede Zsoltot a helyszínre érkező rendőrök intézkedés alá vonták. Úgy tudni, hogy Bede Zsolt mellkason ütötte Domokos Ágnes, a hvg.hu most varga Gergelyre, a DK egyik aktivistájára hivatkozva azt írja, hogy belemart a mellébe. Maga a politikus a portálnak azt mondta, hogy a kórházi látlelet szerint zúzódásokat szenvedett.

A DK ma jelentette be, hogy feljelentést tesz az ügyben.

Nem világos, hogy van-e összefüggés, de a Vadhajtások honlapját nem sokkal az incidens után lekapcsolták, ma indulhatott újra.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.