Több százezer forintra büntették a fideszes Becsó Zsolt terézvárosi zughoteljét

2019. december 15., 08:32

Szerző:

Több százezer forintos pénzbüntetést kaphatott a fideszes Becsó Zsolt résztulajdonában álló, engedély nélkül működtetett terézvárosi szálloda – írja a 24.hu. A portálnak a VI. kerületi önkormányzat tájékoztatta erről, azt írva, hogy mivel folyamatban lévő hatósági ügyről van szó, a pénzbüntetés mértékéről nem adhatnak ki információt, de önkormányzat munkatársai a lehető legnagyobb szigorral járnak el az ilyen esetekben. „Sajnos a szankciók, melyeket törvény szabályoz, nem visszatartó erejűek. Egy több százezer forintos bírságot (ami maximálisan kiszabható) egy ilyen szálláshely egy nap alatt kitermel. Terézvárosban a szálláshelykiadás óriási üzlet lett, Belső-Terézvárosban alig van olyan társasház, ahol ne lenne szálláshelykiadás. Az illegálisan üzemelő helyek kiszűrésére, ellenőrzésére egy önkormányzatnak nincs megfelelő apparátusa” – fűzi hozzá a közlemény.

Az a héten derült ki. hogy a Becsó Zsolt 50 százalékos tulajdonában álló az Ublot Kft.-n keresztül a Bp Design Hotel & Apartman (BDHA) engedély nélkül működtet két éve a VI. kerületi Nagymező utca 66. szám alatt hotelt. A parlamenti képviselő nem tudott választ adni az engedély hiányára, de szerinte már meg is vált a cégtől. Tulajdonrésze eladásáról 2018 szeptemberben született döntés, és ezt a cégbíróság is hamarosan bejegyzi. Ez egyelőre ellentmond a valóságnak, a vagyonnyilatkozata és a cégadatok szerint jelenleg is Becsó Zsolt a cég 50 százalékos tulajdonosa.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.