Be kell zárni az Aurórában a pultot este 10 után

2019. március 14., 12:32

Szerző:

A Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint nem tarthat nyitva éjszaka a 8. kerületi Auróra Kioszk nevű hely, a pultot este 10 óra után be kell zárni – írja az Index.

– Ismét támadás alá vonta a Józsefvárosi Önkormányzat az Aurórát. Volt már drograzzia, lebontatták a kertet, bepereltek minket a bérleti szerződésünkre hivatkozva, sőt, még vételi ajánlatot is tettek a házra a tulajdonosnál. Az új front: az Auróra kioszk (pult) ezentúl 22:00 után nem lehet nyitva. A fellebbezést a döntés ellen rögtön beadtuk, a tárgyalás azonban csak március 14-én lesz, az azonnali jogvédelemre vonatkozó kérésünket pedig elutasították, így életbe is lépett az új szabály. Aggodalomra természetesen mindig van ok, de nem hagyjuk magunk

– írta Facebook-oldalán az ellenzéki rendezvényeket, koncerteket és civil szervezetek befogadó hely.

A klub bejegyzésében közölte, hogy döntés hatalmas bevételkiesést jelent, ezért azt kérik, hogy a vendégek napközben fogyasszanak náluk, hogy ne kelljen bezárni teljesen az önkormányzat miatt.

 

A közösségi házhoz két vendéglátó egység is tartozik, amelyeknek fontos szerepe van az egész intézmény fenntartásában. A földszinten található büfé a Kioszk, a másik az Auróra Kert, ami az épületen kívül van és csak nyáron üzemel.

A Józsefvárosi Önkormányzat már régóta próbálja bezárni az Auróra vendéglátóhelyeit. Nemrég a kormányközeli Pesti Srácok írta meg, hogy lakossági panaszra hivatkozva a Sára Botond fideszes polgármester vezette önkormányzat visszavonta az Auróra Kioszk működési engedélyét. Erről a közösségi ház a Pesti Srácoktól értesülhetett, a hivatalos levelet csak a cikk megjelenése után kapta meg.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.