Be akartak menni a tüntetők Gyurcsány Ferenccel a Parlamentbe

2018. december 12., 16:20

Szerző:

A magyar kormány nem a magyar nyelvet, hanem az erő nyelvét beszéli, ha a nép ezzel szemben nem mutat erőt, akkor a szerdaihoz hasonló ellenzéki akciók eredménytelenek maradnak – mondta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Budapesten a Kossuth téren összegyűlt emberek előtt.

Kiemelte, nagyon bátran viselkedtek az ellenzéki képviselők az Országházban. Erre válaszul a téren összegyűltek közül többen azt kiabálták, hogy szép volt fiúk!

Gyurcsány Ferenc a rabszolgatörvényről azt mondta, hogy a 400 óra a napi 8 óra munka helyett 10 óra munkát jelent vagy heti bontásban öt munkanap helyett hatot. – Ha ezt a gyalázatot a magyar melósok szó nélkül elviselik, akkor nagyon nehéz lesz az ország helyzete – fogalmazott a pártelnök.

Mikor a DK elnöke közölte az egybegyűltekkel, hogy visszatér a Parlamentbe, valaki a tömegből megkérdezte: „mi ne menjünk be”. Erre válaszul Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy „nézzék meg, a környező utcák tele vannak rendőrrel, nem az a cél, hogy provokáljuk őket, a rendőrök végzik a dolgukat.”

– Ha a magyarok felébrednek, demokratikus értelemben a köztársaságért, akkor meg tudjuk állítani ezt a kormányt... hiszen az ország sorsa legalább annyira az önök kezében van mint a mi kezünkben – mondta.

Gyurcsány Ferenc a háláját fejezte ki azoknak, akik szerdán kimentek a Kossuth térre, szerinte bizonyos értelemben az ellenzéki képviselőknek is erőt adnak a Parlamentben.