Bayer Zsoltnak, mint udvari bolondnak, tényleg a Várban a helye, de a lakbérét a gazdájának kellene fizetnie, nem a népnek – üzeni a DK

2019. április 2., 14:00

Szerző:

„Minden várban helye van egy udvari bolondnak, de a lakbérét soha nem a nép, hanem a vár ura szokta fizetni"

reagált a DK arra a mai hírre, miszerint Bayer Zsolt, keresztény-konzervatív publicista 32 ezer forintért bérel magának lakást a budai Várban. 

A DK szerint, ha Orbán budai lakásban akarja tudni udvari bolondját, akkor ne az önkormányzaton keresztül intézzen neki olcsó lakást, hanem fizesse ki zsebből a várbéli lakás piaci árát.

„Joggal szorul ökölbe minden magyar hazafinak az ökle, amikor azt látja, hogy miközben a fiataloknak havonta százezereket kell kifizetniük egy panellakás bérléséért, addig a hatalom emberei fillérekért laknak az ország legdrágább lakásaiban" – közölte a párt.

Bayer Zsolt
Fotó: Népszabadság-archív/Földi Imre

Az egyre szaporodó sajtóhírek szerint a budai Vár kezd afféle káderdűlővé változni, fideszes vagy a pártnak kedves potentátokról derül ki egymás után, hogy mélyen a piaci ár alatt jutottak bérleményekhez az ország legpatinásabb negyedében.

Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, Lázár János vadászcimborája egy 117 négyzetméteres önkormányzati lakásért mindössze 71 ezer forintot fizet havontaSemjén Zsolt barátjának, Halmágyi-Takács Istvánnak, a Safari Club regionális elnökének egy 165 négyzetméteresre növelt bérlakás 64 ezer forintba (más forrás szerint 32 ezer forintba) kerül havonta.

Miközben ugyanott egy 133 négyzetméteres lakást 889 ezer forintos bérleti díjért kínálnak kiadásra. 

Dorkota Lajos, az energiahivatal elnöke 42 ezerért bérel egy 101 négyzetméteres ingatlant, ugyancsak a budai Vár legjobb részén, egy műemlék épületben. Ráadásul még ezt a pofátlan összeget is a hivatal állja. Palkovics Lászlónak egy ugyancsak 63 négyzetméteres lakás 55 ezer forintba fáj havonta.  

És ha még ez sem elég: a helyi polgármester, Nagy Gábor Tamás havi 81 ezer forintért oldja meg várbeli lakhatását egy olyan bérleményben, amelyért közönséges földi halandók legalább 210 ezer forintot fizetnének.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.