Bayer Zsolt szerint a Fidesz jól járna, ha kizárnák az Európai Néppártból

2019. március 6., 11:15

Szerző:

Az ötös számú Fidesz-párttagkönyv büszke tulajdonosa, Bayer Zsolt Európa vörös vonalairól értekezik a mai Magyar Nemzetben. Publicisztikája utolsó részében ráfordul a Fidesz esetleges kizárásának okaira és következményeire is. „Ki veszítene a kizárással?" – teszi fel a súlyos kérdést Bayer, majd rögtön meg is válaszolja: „Bizony, a néppárt! Amely

ezzel a tragikomikus öncsonkítással elveszítené legerősebb tagját, amely azon kevesek közé tartozik, akik még a konzervativizmust, a kereszténységet, az egykorvolt, igazi Európát képviselik,

és nem hajlandók vörös vonalak mögött lapítani. De hát a Fideszt éppen ezért akarják kizárni a vörös vonalasok! Akkor pedig ki járna jól? Azt hiszem, leginkább a Fidesz. Egyrészt mert

a lengyel és olasz konzervatívokkal, keresztényekkel és igazi európaiakkal összefogva olyan új pártot alapíthatnának, amely igen hamar fejére nőhetne ennek a lelkét vesztett, vörös vonalas néppártnak.

És a Fidesz kizárása után jelentős kilépési hullám is megindulna a néppártból.

És akkor Daul, Weber, Juncker, Merkel és a többiek végre nyugodtan összefoghatnának Sorossal is és Sargentinivel is. Végre nem lenne senki, aki átugrik a vörös vonalaikon."

A témához kapcsolódik, hogy a Politico elemzése szerint valóban elképzelhető egy olyan olyan opció, amely szerint a Fidesz új pártszövetséget hoz létre lengyel és olasz szereplőkkel. Vastagabb ecsettel festik fel ugyanakkor, hogy a magyar kormánypárt a szélsőjobbos Nemzet és Szabadság Európája (ENF) nevű frakcióba ülhet át. Egy neve elhallgatását kérő ENF-tag szerint erről már tárgyaltak is.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.