Bayer Zsolt megírta a bocsánatkérő levelet, de azt akarja, hogy Hadházy Ákos is kérjen bocsánatot Orbán Viktortól

2019. január 21. 09:18 - szerző: Ágoston Zoltán

A múlt héten született meg a jogerős ítélet, amely szerint Bayer Zsoltnak bocsánatot kell kérnie Hadháty Ákostól, és 300 ezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell a független országgyűlési képviselőnek személyiségi jogok megsértése miatt. A Magyar Idők publicistája, az Echo TV műsorvezetője erre először úgy reagált, hogy nem kér bocsánatot, a 300 ezer forintot pedig ötforintosokban dobja be a politikus kertjébe, aztán vasárnap az Echo TV-n futó show-műsorában jelezte,

már megírta a bocsánatkérő levelet, de polgári engedetlenséggel fog élni, és nem hozza nyilvánosságra, amíg Hadházy Ákos nem kér bocsánatot Orbán Viktortól és nem határolódik el a december óta tartó ellenzéki tüntetéssorozat egyik vezető szlogenjétől, az O1G-től.

A bocsánatkérő levelet közjegyzői letétbe helyezte – fűzte hozzá.

Hadházy Ákos két blogbejegyzés miatt fordult a bírósághoz. 2017 októberében Bayer Zsolt arról írt, hogy ha Simicska Lajos így bedobta köztudatba, hogy „Orbán Viktor egy geci”, akkor „át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli". Egy hónappal később pedig a Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember című bejegyzésében amiatt háborodott fel, mert Hadházy azt állította, a kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról. „Ezek a taknyok eo ipso ilyenek, és pontosan ezen a helyiértéken kell kezelni Hadházy összes eddigi „tájékoztatóját” a korrupcióról, ezen a helyiértéken kell kezelni ezt a mocskos gazembert. És nagyon helyes: leperelni róla a gatyát is, tanulja meg végre, hol a határ” – írta.

Meglepő egyébként – fűzhetjük hozzá –, hogy Bayer Zsolt polgári engedetlenséget emleget, a Fidesz – amelynek ő is tagja – ugyanis azt nem tartja legitim tiltakozási eszköznek. Gulyás Gergely mondta nemrég az ATV-nek adott interjújában, hogy a polgári engedetlenség nem jogi kategória, és azok az ellenzéki képviselők, akik a december 16-i tüntetés nyomán bementek az MTVA székházába, valójában elismerték, hogy jogsértést követnek el, hiszen polgári engedetlenség definíciójának egyik nélkülözhetetlen eleme a jogellenesség.