Bayer Zsolt: Nincs olyan, hogy független sajtó

2020. szeptember 10., 12:44

Szerző:

Bayer Zsolt az Azonnalinak adott interjúban bevallotta, hogy annó Simicska miatt hagyta ott a Fidesznél a sajtófőnöki meg a szóvivői munkát. 

Lajosék az én szememben ilyen igazi, ótvar büdös bunkók voltak - mondta. 

Ez természetesen Orbán Viktorra nem vonatkozik, sőt! Benne még külön becsülte is ezt az első generációs értelmiséget.

Viktorban a hihetetlen szorgalmat, a kitartást, az alázatot tiszteltem. Viktor úgy tanult meg angolul, hogy leült, és megtanult napi száz szót. Olyan dolgokra volt képes, amire én nem, bennem ilyenfajta szorgalom sosem volt. A Lajos sem volt hülyegyerek, csak a Lajos egy bunkó volt - monta.

A kilencvenes évek sajtóviszonyaival kapcsolatban elmondta, “volt a komcsiknak egy jó, erős, frankó sajtója, és azon kívül nem volt semmi.”

Nincs olyan, hogy független sajtó. A rendszerváltást követően a közszolgálatban dolgozó prominensebb személyek összecsomagoltak. Arra gondoltak, hogy jön a rendszerváltás, és várták, hogy ők most ki lesznek rúgva. Vártak egy hónapot, fél évet, újra kicsomagolták a személyes dolgaikat az irodákban, és senki nem lett kirúgva. Maradtak, folytatták.

Elismerte, hogy a Népszabadság megszűnésére annyira nem lát rá, de szerinte

az Indexben semmiféle kormányzati szándék nincs, és ha valakinek rosszul jött, az pont a kormány.

Az Azonnali kérdésére elmondta, nem írna az új Indexbe, mert nem szeretne ártani nekik.

Most árgus szemekkel fogják figyelni, hogy hol vannak azok a kormánypártiak, akik elkezdenek oda írni - mondta.

A hosszú intejúban közölte azt is,, hogy törvénytelenségre volt kényszerítve ő és családja”, amikor a budai Várban megszereztek két önkormányzati lakást, mert másképp nem tudták volna nyélbe ütni az üzletet.

Szerintem a világ legnagyobb baromsága, hogy ez így van. Egyrészt kvázi mindenki bele van kényszerítve, hogy úgymond törvénytelenséget kövessen el.

– fogalmazott.

Figyelemre méltó, hogy a kormánypárti újságíró azzal védekezett, hogy amikor a lakáscseréket lebonyolították, akkor nem ismerte a törvényt. Azt mondta:

Amikor én ezt az egészet 2017-18-ban lezongoráztam és kifizettem a pénzt, majd felújítottam ugyanannyiért a lakásokat, nekem fogalmam sem volt. Mikor olvasgatok én lakástörvényt önök szerint?

Mindezek mellett Bayer azt is kifejtette, hogy szerinte „aljas, ocsmány, gusztustalan támadás” volt ellene, hogy a baloldali sajtó akkoriban beszámolt arról, hogyan szerezte meg családja a lakásokat.

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.