„Baukó Éva egy statiszta” – Havas Henrik szerint a zaklatási vádak politikai célt szolgálnak

2017. december 8. 17:25 - szerző: 168 Óra

Mindez a műsorvezető Facebookra feltöltött bejegyzéséből derül ki, ezt közöljük változtatás nélkül:

… ÉS AKKOR VONA GÁBORRÓL KÖNYVET ÍRTAM

Amikor ezt a könyvet elkezdem írni, 2017. december 7-ét írunk.Tegnap jutott eszembe, hogy könyvet kellene írni arról, ami hétfő óta velem történt, és egészen addig dokumentálni kellene a történéseket, amíg valamilyen módon nem lesz vége az ellenem indított hajtóvadászatnak. Kezdjük azzal, hogy mi is történt tegnap?

A Jobbik reggel 09:30 órára szervezett egy könyvbemutatót a Kempinszki szállóba. A nyomdából hétfőn jöttek meg a könyvek, először Vona Gábor írt alá ötven példányt, aztán én. Vona munkatársaival úgy beszéltük meg, hogy szerda reggel 09:00 órakor kocsi jön a könyvekért, és majd a Kempinszki szállóban találkozunk. Vona tanácsadója reggel hívott, és azt javasolta, hogy kerüljem ki a kormánypárti sajtót, és az autóval menjek a szálloda mélygarázsába, ahonnan lifttel gond nélkül megközelíthetem a könyvbemutató helyszínét. Mondtam, hogy nem bujkálok, és ha megyek, akkor a főbejáraton keresztül, de ez már nem is érdekes, mert eldöntöttem, hogy nem megyek el. Nem azért, mintha bárkitől, bármitől tartanék, hanem – és ezt pár perc múlva Vona Gábornak is megmondtam – nem akarom, hogy lefényképezzenek a Jobbik elnökével. Nem arról van szó, hogy szégyellem azt, hogy könyvet írtam Vonáról, egyszerűen arról van szó, hogy nem akartam, hogy munkaadóm az ATV az én személyemen keresztül belekeveredjen a könyv körül kialakult botrányba. Szóval, ez volt szerda délelőtt.

Délután az ügyészség vádat emelt a kémkedéssel gyanúsított egykori jobbikos képviselő Kovács Béla ellen, aztán késő délután kiderült, hogy az Állami Számvevőszék 600 millió forintra büntette a Jobbikot úgy, hogy a határozat ellen nincs jogorvoslati lehetőség.

Szerda délelőtt azt követően döntöttem úgy, hogy a huszonnyolcadik könyvemnek a Vonáról írt könyv körüli csetepaté lesz a témája, hogy beszéltem Kálmán Olgával.

Havas-Henrik

Meglepett a telefonja. Mármint nem az lepett meg, hogy meghív a műsorába, hanem az, hogy egyáltalán telefonált. Mióta elment az ATV-től, azóta nem beszéltünk, pedig jóban vagyunk. Tavaly ősszel együtt wellnesseztünk, akkor megbeszéltük, hogy valamikor áprilisban megint együtt töltünk egy hétvégét, már csak azért is, mert nagyon összehaverkodtam Olga kisfiával.

Nem fontos, de megjegyzem, hogy én a megbeszélt időpontban telefonáltam, aztán Olga nem hívott vissza. Én azért nem kerestem, ő meg azért, mert én nem hívtam, és arra gondolt, hogy nem akarok egy árulóval összeállni, aki otthagyta az ATV-t a HÍR TV kedvéért.

Na, mindegy!

Miután tisztáztuk a félreértést, megkérdezte, hogy bemennék-e a műsorába? Mondtam, hogy nem igazán van kedvem, egyrészt az ATV-nél nem vennék jónéven, másrészt nincs kedvem Baukó Évával foglalkozni. Ő egy statiszta, és igazából arról van szó, amit Vona Gábor a könyvbemutatón is elmondott, itt nem rólam van szó, hanem róla, a Jobbik elnökéről. Egy nagyon rövid közleményt tettem fel az internetre abban a hitben, hogy ezzel a dolog el is van intézve.

Mert csak felteszi valaki azt a kérdést, hogyha valaki november közepén még arról nyilatkozik, hogy őt „sajnos” nem molesztálta senki, akkor hogy van az, hogy pár hét múlva rádöbben, hogy őt mégiscsak molesztálták! Megjegyzem, ezt az apró, de fontos kérdést egészen mostanáig senki nem tette fel a hölgynek.