„Baszd meg, ne mosolyogj, mert pofán baszlak!" – mondta Sallai, aztán nekiment Hadházynak

2018. április 25., 13:47

Szerző:

A YouTube-ra feltöltötték azt a hangfelvételt, amely a Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos hírhedt konfliktusát megelőző szóváltást örökíti meg – fedezte fel az Index.

Ahogy azt mi is megírtuk, Sallai az LMP etikai bizottsági ülésén nekiment Hadházynak, akit meg akart ütni, de végül csak felborítania sikerült. Ezután elviharzott a helyszínről, Hadházy pedig kórházba került. 

Sallai egy Facebook-posztban azt írta, hogy nem ütötte meg, és Hadházy csak eljátszotta a hattyú halálát aztán pedig jelezte, hogy fillérekért árulják az LMP-t, neki pedig nincs helye a pártban. 

Az LMP-ben azért tartott ülést az etikai bizottság, mert Sallai eljárást kezdeményezett hst olyan LMP-s képviselő ellen, aki visszalépett más ellenzéki induló javára az április 8-i parlamenti választásokon. Hadházy a politikusokat védelmében szólalt fel, éppen az egyik visszalépő képviselő meghallgatásán hallgatták meg tanúként. Valaki emiatt azzal nyugtatja Sallait:

„Robi, ő egy tanú, azt mond, amit akar, azt is mondhatja, hogy négyszögletes a Föld (...) Te egy beadványozó vagy" 

Erre a felvétel tanúsága szerint Sallai először csak azt mondja, hogy persze, mondjon amit csak akar, de valószínűleg valaminő gúnyt fedezhetett fel Hadházy arcán, mert így folytatja:

„Baszd meg, nem mosolyogjál, mert pofán baszlak!"

Ezután dulakodás zaja hallatszik, majd Sallai még hozzáteszi:

„Hülye seggfej! Mosolyogsz itt össze-vissza, baszd meg, a képedet is beverem, ha meglátlak."

Az eset után Hadházy feljelentette Sallait, és tudatta, hogy soha nem bocsát meg neki. Sallai ellen fegyelmi eljárás indult.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.