„Bárcsak minden nő olyan lenne, mint Cili!” - Feltárták Rogán Antal feleségének életútját

2019. április 30., 11:50

Szerző:

Politikuscsaládban nőtt fel, politológusnak készült, majd a legtöbbet szereplő politikusfeleség lett Rogán-Gaál Cecília. Konzervatív szellemben nevelték, zárt blúzos, fekete szoknyás kislány volt, de tíz év alatt önálló entitássá nőtte ki magát. Az Index felvázolta Rogán Antal kabinetminiszter felesége portréját. Ebben egyik gimnáziumi tanára elmeséli, hogy a fonyódi gimnáziumi évek alatt Gaál Cecília mindenkivel kedves, divatosan öltözködő diáklány volt. A Testnevelési Főiskolán teniszedzőnek, az ELTE ÁJK-n pedig politológusnak tanult egyszerre.

– Barátságos volt, de azt mondjuk sejtettem, hogy nem az egyetemi-akadémiai szférában fog karriert befutni, úgyhogy engem nagyon nem lepett meg a későbbi pályafutásának alakulása

– írta róla egyik egyetemi tanára.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Az egyetemet már Rogán Antal, akkor az V. kerületi polgármester barátnőjeként fejezte be. Tizenegy évvel fiatalabb férjénél, de a kettejük státusza közötti különbség ellenére egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet a kapcsolatukban. Már az első közös interjúikban arról beszéltek, hogy az asszony rendszeresen hozzávágja mobiltelefonját férjéhez.

– A lehető leghangosabban közli, hogy elválik, beül az autóba, elhajt, én pedig megyek utána taxival

– mesélte Rogán Antal a TV2 műsorában.

Ismerőseik szerint a helyzet 2010 óta változatlan, Rogán Cecília rendszeresen kiosztja férjét. Sokan azt is hozzá kötik, hogy férje ruhatárában megjelentek a divatosabb darabok, illetve hogy a magát parasztgyereknek tartó politikus a felesége hatására vállalt luxuskiadásokat.  Rogán Cecília fizikumával is sokat foglalkozik, ennek köszönhetően címlapokra is került. Ahogy nemrég a HVG címlapján is ő szerepelt, igaz, más összefüggésben.

Bár Rogán Cecília korábban még csak Rogán Antal feleségeként jelent meg a nyilvánosság előtt, az elmúlt években azonban már saját vállalkozásokat alapított, cégeinek – főleg a Sarka Katával együtt alapított Nakama&Partnersnek – a bevételei szépen nőnek, és sportruházatot is reklámoz már. A Fideszen belül megoszlanak a vélemények arról, hogy a gyors és kiugró siker változtatott-e rajta. A portál egy forrása szerint amíg a férje két lábban a földön maradt, a feleségének imponál, ha helikopterrel mehet egy esküvőre E forrás szerint Rogán Antalnak a hatalom és a befolyás fontosabb, mint a pénz, a feleségénél viszont ez pont fordítva van. Egy másik forrás azt nyilatkozta, hogy Rogán viselkedésén nem látszik túlságosan, hogy polgármesterből miniszter lett,

a felesége viszont úgy viselkedik, mint egy focistafeleség, akinek a férje a Blasz 1-ből felkerül a Serie A-ba.

A portálnak egy Rogán Cecíliát a kezdetektől ismerő személy azt nyilatkozta, hogy a nő ugyanaz a lelkes személyiség maradt, mint aki korábban volt. Megjegyezte azt is: Bárcsak minden nő olyan lenne, mint Cili!

Az Index Rogán Cecíliát is meg akarta szólaltatni a cikkben, de választ nem kapott. Ügyvédjétől néhány nap múltán azonban jött egy levél, hogy Rogán Antal felesége „csak úgy általánosságban” nem tekinthető közszereplőnek.

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.