Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Rékási Károly félelme beigazolódott: máris újraindult a Barátok közt forgatása, ahol köpködve beszélve veszélyeztetheti kollégáit

2020. április 29. 20:10 - szerző: 168 Óra

Hat hetes kényszerpihenő után, tesztüzemmódban, szigorú előírások mellett hétfőn folytatódott az RTL Klub Barátok közt című sorozatának forgatása, miután az összes munkatársat tesztelték koronavírusra – tudta meg a SorozatWiki a produkciótól.

Fotó: Facebook

 

A sorozat forgatását a járvány miatt – lényegében minden más tévés produkcióhoz hasonlóan – március közepén állították le. A sorozatot gyártó UFA Magyarország szerint viszont most „minden korábbinál szigorúbb intézkedéseket hoztak a szereplők és az alkotók egészsége érdekében”, és „elkészítették a járványügyi cselekvési tervet, hogy a zavartalan munkavégzés biztosítása mellett a vírus terjedését is megakadályozza a forgatások során”.

A sorozat producere, Ondruss Ilona azt is elmondta a portálnak, hogy

a színészeket, mivel ők nem tudják tartani a távolságot egymástól, kétszer is tesztelték,

új munkarendet vezettek be, biztonsági övezetet hoztak létre a stúdión belül, és aki forgat, annak kötelező a szájmaszk és a gumikesztyű viselése, valamint a rendszeres lázmérés. Korlátozzák, hányan tartózkodhatnak egy légtérben, és ők milyen messze állhatnak egymástól, folyamatos a fertőtlenítés és a vírustesztelés is.

„Egyelőre teszteljük, hogy a szigorú szabályok mellett hogyan tud haladni a forgatás. Reméljük, hogy így is hatékonyan tudunk dolgozni”

– fűzte hozzá a producer.