Csak a helyiek által használható parkolóhelyeket alakít ki a Ferencváros

Ez a válaszuk az ingyenes parkolás miatt kialakult tarthatatlan helyzetre. 

2020. november 28., 10:52

Szerző:

A ferencvárosi önkormányzat felfestett olyan parkolóhelyeket, amelyeket csak a kerületi lakosok használhatnak, adta hírül a polgármester Baranyi Krisztina a Facebookon - a videóban freeSZFE-s maszkot visel.  

Ezt arra reagálta a kerület, hogy a kormány által ingyenessé tett parkolás miatt a helyiek alig találnak maguknak parkolóhelyet.  

A ferencvárosiak emellett az éjszakára ingyenessé tett mélygarázsokat, parkolóházakat is használhatják, mint amilyen a Bálnáé.  

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.