Bár oda a Lamborghini, Vajna Tímea havi négymillió forintért vezetheti az elhunyt Andy Vajna cégbirodalmát

2019. április 10. 14:23 - szerző: 168 Óra

Március 1-jétől Vajna Tímea lett az AV Invetsments Kft., vagyis az elhunyt Andy Vajna cégbirodalmának magyarországi érdekeltségeit összefogó holdingcég társügyvezetője - írja a G7. Bár a változást még nem jegyezték be, a szükséges iratok már beérkeztek a cégbíróságra. 

A Vajna-örökség megmaradt részét összefogó cégnek még két ügyvezetője van, Kovács Andrea, Vajna bizalmasa és Samuel Russell Falconello, az elhunyt üzletember korábbi amerikai cégtársa. Az özvegy egyedül nem, csak Falconellóval közösen jogosult képviselni a céget, azaz nagy felelőssége nincsen.

Munkájáért azonban az év végéig havi 12500 euró, azaz jelenlegi árfolyamon valamivel több mint 4 millió forint díjazásra jogosult.

A Vajna-birodalom legfontosabb vállalatai azok, amik a kaszinókat működtetik, de ezeken kívül is vannak még benne cégek, a csoport értéke több 10 milliárd forint. A G7 szerint az öröklés körül még nincs minden eldöntve, hosszú eljárás is jöhet majd, hogy megállapítsák, mi kié lesz. A TV2-nél az már látszik, hogy Vajna halála után szinte azonnal elkezdte átvenni a hatalmat a csatornánál Mészáros Lőrinc, azaz Orbán Viktor üzleti köre.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Vajna Tímea eladásra kínálta drága Lamborghinijét