Videofelvétel van a pécsi bankrablásról, a rendőrség szemtanúkat keres

2020. május 18. 13:09 - szerző: 168 Óra

Egy férfi május 12-én 15 óra 20 perckor Pécsett, a Komlói úton szájmaszkkal az arcán bement egy pénzintézetbe, majd közölte, hogy

fegyver van nála, és pénzt követelt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Miután megkapta a pénzt, elmenekült a helyszínről. Az eset során nem sérült meg senki, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rablás miatt nyomoz az ügyben.

Az elkövetőt jelentős erőkkel keressük, nyomozócsoportot állítottunk fel, a beérkező adatokat, információkat is folyamatosan ellenőrizzük, elemezzük a rabló beazonosítása, illetve felkutatása érdekében.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján egy kb. 175 cm magas férfit keresünk, aki középkorú, erősebb testalkatú és kb. 42-43-as méretű cipőt hord. A férfi feltehetően több réteg ruhát viselt. A rablást követően valószínűleg levette a felsőjét, amely alatt feltehetően sötét színű ruházat volt. A bűncselekmény elkövetésekor egy sötét színű, műanyagkeretes szemüveget viselt, valamint egy szürke színű, kisméretű hátizsák volt nála. A beszerzett információk szerint

nyugodt, higgadt temperamentumú, kommunikatív, intelligens ember, aki jó helyismerettel rendelkezik.

Vizsgáljuk annak a lehetőségét is, hogy a férfi esetleg súlyos betegségben szenvedhet, amely azonban mozgásában nem akadályozza.

A hatóságok biztosan tudják, hogy a rablást megelőző időpontban a férfi a Balassa Bálint és a Búzakalász utca kereszteződésében a felvételen látható öltözetben várakozott.

Várjuk azok jelentkezését, akik akár gyalogosan, akár gépjárművel közlekedve látták, illetve várjuk annak a szürke színű, Nissan Leaf típusú személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését, aki az említett helyszínen közlekedett.   

A rendőrség kári, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.