Életében a szomszédja, halála után a házvezetőnője lopta meg a miskolci férfit

2020. január 7., 19:50

Szerző:

Előbb a szomszédja, halála után pedig már a házvezetőnője is meglopott egy miskolci férfit, akinek bankszámlájáról összesen 3,7 millió forintot loptak le. A Miskolci Járási Ügyészség friss vádemeléséből kiderül: a meglopott embernek a házszomszédja volt a 48 éves férfi, aki még 2016 augusztusának egyik hajnalán valahogy belépett a férfi internetbankjába, és onnan 3 millió forintot átutalt a saját bankszámlájára. Az összeget aznap délelőtt, illetve egy szeptemberi napon felvette majd elköltötte.

A meglopott szomszéd 2016 októberére megbetegedett, kórházba került. Odaadta a bankkártyáját a házvezetőnőjének, aki egyébként már két éve nála dolgozott, vegye meg azzal a kórházba szükséges dolgokat. A férfi azonban napokon belül meghalt a kórházban, amire a 49 éves nő elkezdett vásárolgatni az elhunyt kártyájával, 735 ezer forintot elköltött.

Az ügyészség mindkét emberrel szemben közmunkát indítványozott, valamint az ellopott összegeknek megfelelő vagyonelkobzást.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.