Leginkább Kínában, Bangladesben és Törökországban készül Mészáros Lőrinc nemzeti sportruházata, a 2Rule

2019. november 11., 12:40

Szerző:

Kínában, Bangladesben és Törökországban gyártják a 2Rule sportmárka ruháit – nyugtázta a 444, amely az Intersport áruházban tartott szemlét, ahol mindössze három olyan terméket talált, amelyet Magyarországon állítottak elő.

A 2Rule-t annak idején azzal hirdették, hogy az lesz a magyar sportmárka. Állítólag magát Mészáros Lőrincet is azzal tudták meggyőzni a befektetésre, hogy hosszú távon a hazai ruházati és textilipar feltámasztását látták a brandben.

Az azonban hamar kiderült, hogy a 2Rule nem lesz képes a tisztán hazai gyártásra. „A cég termékeinek 20-30 százaléka magyar gyártású" – ismerték el még tavaly nyáron. Hozzátették azonban, hogy ezt két éven belül megdupláznák, a harmadik év végére pedig a 90 százalékos arány elérése a céljuk. Ekkorra a szükséges anyagok hazai gyártását is el szeretnék indítani, a textilt ugyanis jelenleg külföldről kell beszerezni” – hangzott el.

Felcsút, divatbemutató
Fotó: Facebook/Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia

Az ígéret szerint ma tehát 40-60 százalékos magyar gyártási arányon kellene dolgoznia a cégnek, Az Intersport kínálata alapján azonban még messze nem tartanak itt. Nem csoda: a magyar varrodákban – akárcsak más területeken – óriási munkaerőhiány van.

A  kevés magyar gyártású 2Rule termék viszont jó  drága. A melegítőalsó például 25 ezer forint, ennyibe kerül a kapucnis kabát-pulóver is – jegyzi meg a portál.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.