Balmazújvárosban bukott a Fidesz támogatottja, Pásztón viszont nyert a kormánypárt

2018. augusztus 12., 22:10

Szerző:

Balmazújvárosban ugyan hivatalosan két független polgármester-jelölt között dőlt el az időközi választás - Hegedűs Péter helyi vállalkozó javára -, azonban a vesztes Nagy Tamás valójában a Fidesz támogatásával indult. Ennek ékes bizonyítékát adja az 444.hu által észrevett televíziós nyilatkozat, ahol Nagy feltűnően pozitívan beszél a fideszes Kósa Lajosról, Debrecen országgyűlési képviselőjéről.

Eközben a valasztas.hu szerint a Nógrád megyei Pásztón 77,78 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Farkas Attila vezetett a polgármester-választáson 1432 vokssal (50,18 százalék), de nagyon szűk különbséggel, mindössze 95 szavazattal múlta a felül az 1337 (46,85 százalék) szavazatot begyűjtő eddigi polgármestert, a független Dömsödi Gábort.

Azonban a végleges eredmény szerint Farkas Attila 1887 szavazatot kapott, Dömsödi Gábor pedig 1781 voksot szerzett. A harmadik jelöltre, a szintén független Plecskó Péterre 122-en szavaztak.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.