Drámai felhívással fordult a magyarokhoz Bálint gazda

2020. április 6., 12:23

Szerző:

Bálint György, Beer Miklós nyugalmazott püspök és Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó igazgatója arra buzdítanak, hogy a válság idején aki teheti, karoljon fel egy szegény családot, vagy egy elesett embert.

A felhívás szerint mindannyian részesei, elszenvedői vagyunk a világjárványnak és következményeinek, a nehézségeket és a bajt csak együtt tudjuk leküzdeni. A felhívás szerint

az az igazi embertárs, aki személyesen segít egy másik emberen, aki valamiben hiányt szenved.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Az aláírók arra kérnek mindenkit, hogy keressen valakit, aki most különösen bajban van, akár egy magányos embert, akár bajba jutott családot, és ez ügyben kérjen tanácsot egyházi és más karitatív szervezetektől vagy családsegítő szolgálatoktól.

A felhívás aláírói tisztában vannak azzal, hogy eddig is sokan tartották fontosnak a jótékonykodást, de kiemelik: még nagyobb dolog, ha ezt elkötelezetten, személyesen tesszük, egymás szemébe nézve, egy-egy jó szó kíséretében – írja az atv.hu.

A százéves Bálint gazda a járvány magyarországi megjelésekor önkéntes karenténba vonult családja unszolárása. 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.