Nyolcan haltak meg az utakon a hosszú hétvégén

2020. augusztus 24., 10:27

Szerző:

720 embert sikerült elfogniuk a hatóságoknak, és 276 Magyarországon jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel. 

A rendőrség közzétette az elmúlt 96 óra eseményeinek számait. E szerint Magyarország területén 2020. augusztus 20-án 0 órától 2020. augusztus 23-án 24 óráig a rendőrök 170 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 6 halálos kimenetelű közlekedési balesetben nyolc személy vesztette életét, 51 súlyos és 113 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 720 személyt fogott el, közülük 71 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 507 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 771 személyt állítottak elő, köztük 374 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 80 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 482 esetben történt.

Magyarország területén ezeken a napokon a rendőrök és a katonák 276 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrök 174 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Magyarország területén 13 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 2 fő ellen embercsempészés miatt és 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.  

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.