A mentősként szolgálatban lévő testvérét riasztották a férfihoz, aki meghalt a kiskunmajsai cserbenhagyásos gázolásban

2020. január 2., 09:53

Szerző:

Egész Kiskunmajsa egy emberként gyászolja Gábort. A 29 éves férfi egy cserbenhagyásos gázolásban január 1-jén életét vesztette. Párja, Dóra, akivel együtt sétáltak hazafelé a szilveszteri mulatságból, szintén súlyosan megsérült, de információk szerint már sikerült stabilizálni az állapotát – írja a Blikk.

A baleset hajnali 3 óra 45 perckor történt Kiskunmajsán. A lap úgy tudja, hogy a vétkes sofőr egy 28 éves öttömösi családapa, aki az áldozat barátja szerint mindössze fél éve rendelkezik jogosítvánnyal, és nem is a saját autójával okozta a balesetet. Az autó vélhetően gyorsabban haladt a megengedettnél, amikor a jeges úton megcsúszott és lesodródott az útról. A fiatal helybéli pár éppen egy mellékutcába tartott, de hiába voltak már bőven 2-3 méterre az úttesttől, a kicsúszott autó elgázolta őket. A szerencsétlen férfinak esélye sem volt a túlélésre. Egyik közeli barátja szerint csaknem 15 métert repült az ütközés következtében.

A barát azt is elmondta a lapnak, hogy a balesethez pont az elhunyt fiatalember bátyját riasztották, aki mentősként éppen szolgálatban volt.

– Amikor a kollégái meglátták, ki az áldozat, nem akarták őt közel engedni, és először nem értette, miért. Csak utána szembesült vele, hogy az öccse az, aki meghalt ebben a borzalmas balesetben 

– mesélte az ismerős.

 A vétkes sofőr egy pillanatra sem állt meg. A baleset helyszínétől két kilométerre igazoltató járőrök állították meg, amikor felfigyeltek az összetört szélvédőjű járműre. A tragédiát okozó 28 éves öttömösi férfi ittas állapotban volt. Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őt.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.