Tömegbaleset volt Eger mellett, három mentőhelikoptert is a helyszínre küldtek

2019. december 14., 14:31

Szerző:

Többen megsérültek egy balesetben szombaton Eger és Kerecsend között, a 25-ös főutat lezárták - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Soltész Bálint tájékoztatása szerint a főút 9-es kilométerének közelében eddig tisztázatlan okból árokba hajtott egy személyautó, majd egy másik gépkocsi a segítségnyújtás szándékával megállt és utasai kiszálltak. A főúton állókat ezt követően elsodorta egy arra haladó harmadik jármű.

Az útszakaszon a rendőrök teljes lezárás mellett helyszínelnek, kerülni Andornaktálya vagy Demjén felé lehet.

Három életveszélyes sérültje van az Eger és Kerecsend között, a 25-ös főúton szombaton történt balesetnek, őket mentőhelikopterekkel Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra vitték - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Győrfi Pál az első rendőrségi információkat pontosítva elmondta: a balesetben hatan sérültek meg - két nő és négy férfi -, a helyszínre hét mentőautót és három mentőhelikoptert riasztott a mentőszolgálat.

Egy nő és két férfi súlyos koponya-, mellkas- és belső sérüléseket szenvedett, őket a mentőhelikopterek a budapesti Honvéd kórházba, Debrecenbe, illetve Miskolcra vitték. Három további sérültet - szintén egy nőt és két férfit - törésekkel, zúzódásokkal mentőautók vittek az egri kórházba - közölte Győrfi Pál.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.