A rajongók emlékeznek Balázs Fecóra a hétvégén

2020. december 3., 07:32

Szerző:

A margitszigeti szökőkúthoz szerveznek megemlékezéseket a hétvégére.

 

„Balázs Fecó emlékére ezen a hétvégén, december 5-én szombaton, valamint december 6-án vasárnap 12-18 óra között a Margitszigeti Zenélő Kút Fecó dalait zengi. Mindazok, akik szeretették, tisztelték és szívükbe zárják emlékét ezen a helyszínen tudnak tőle búcsút venni, virágot, mécsest elhelyezni”  – olvasható az egy hete elhunyt népszerű énekes Facebook oldalán.

A szervezők mindenkitől kérik a járványügyi szabályok alkalmazását, azaz a szabadtéri helyszíntől függetlenül a maszk használatát és a megfelelő távolságtartást.

Balázs Fecó zenei karrierjét a Neoton tagjaként kezdte 1967-ben. Alapító tagja volt az első magyar heavy metal bandának, a Taurus XT-nek is. Nevéhez legszorosabban viszont a Korál együttes fűződik, ami a hetvenes években futott be. 1979 és 1984 között egymás után hatszor választották az év billentyűsének. 1986-ban, az együttes feloszlása után sikeres szólókarrierbe kezdett.

Az énekes négy évvel ezelőtt életveszélyes állapotba került szívritmuszavara miatt. Ezt műtétek, hónapokig tartó lábadozás követte, de felépült a betegségből.

 

Facebook

null

 

 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.