Nem sikerült első Roland Garrosa Balázs Attilának

2020. október 1. 20:34 - szerző: 168 Óra

A spanyol három szettben legyőzte magyar ellenfelét, aki élete első Roland Garrosán játszott.

Igazolódott a papírforma a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének 2. fordulójában a világranglista 87. helyén álló Balázs Attila a világranglistán és a torna kiemelési sorrendjében is 10. Roberto Bautista Aguttal mérkőzésén, hiszen a spanyol három szettben legyőzte magyar ellenfelét, aki az első játszmában azért meglepetést tudott okozni - számol be a Nemzeti Sport Online.

Az élete első Roland Garrosán szereplő Balázs Attila néhány perc játék alatt eljutott odáig, hogy a világranglista 10. helyén álló Roberto Bautista Agut ellen semmire nyerje első adogatójátékát, ám végül ez „csak” harmincra sikerült. Fogadóként aztán tovább fokozta Balázs a meglepetést-faktort, hiszen második bréklabdáját kihasználva 2:0-s vezetésre tett szert. Ezt követően viszont az ellenfeléhez hasonlóan 32 éves spanyol azonnal visszavette Balázs adogatását, ám a magyar játékos sem adta alább és ismét brékelőnybe került.

Ez volt körülbelül az a pont a mérkőzésen, amikorra a spanyol nagyjából kiismerte Balázs Attila játékát, ugyanis ezt követően tíz játékon keresztül nem sok babér termett neki, jegyzi meg a portál.