Május elején újabb rohamra számít Balatonfüred, de továbbra sem látják szívesen a turistákat

2020. április 15., 17:34

Szerző:

A balatonfüredi önkormányzat továbbra is fenntartja a Balaton-parti városrészre vonatkozó, húsvét előtt bevezetett forgalomkorlátozásokat, zárva tartanak a frekventált parkolók és a strandok is – fedezte fel a város honlapján a 24.hu.

Fölüp Zsolt az atv.hu-nak azt mondta: meg kell határozni a szabadidő eltöltésének, az egészségügyi sétának, és a sportolásnak a kereteit a járványos időszakban. Úgy véli, a kormánynak olyan intézkedést kell hoznia, hogy ezeket a tevékenységeket a lakcímkártya alapján az adott település közigazgatási határán belül lehessen végezni.

A polgármester szerint erre azért is van szükség, mert

nemsokára itt van május elseje, vagyis egy újabb hosszú hétvége.

Fülöp Zsolt kezdeményezi a polgármesterek közös fellépését a kijárási korlátozás szabályainak felülvizsgálatára.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.