Balatonfüreden egymásnak esett a Fidesz és a KDNP

2019. augusztus 28., 20:12

Szerző:

Gyakorlatilag megszűnt a Fidesz-KDNP pártszövetség Balatonfüreden. A két párt között azért éleződött ki a konfliktus, mert Bóka István, a város fideszes polgármestere és Kontrát Károly belügyi államtitkár, a Fidesz választókerületi elnöke nem fogadta el kereszténydemokraták önkormányzati képviselőjelöltjeit – tudta meg a 24.hu.

A két fideszes politikus azt szerette volna, ha ismét a jelenlegi képviselőnő, Illés Hajnalka lesz a kisebbik kormánypárt jelöltje. A városban népszerű családanyát megfelelőbbnek tartották, mint a KDNP-ben nemrég megjelent új embereket.

 

A KDNP helyi szervezetének a vezetésében ugyanis nemrég személyi változások történtek. Az elnök Czétényi Balázs lett, aki korábban a Jobbik választmányi elnöke volt, majd Vona Gábor hatalomra kerülése után átment a KDNP-be. Több új tag mellett a füredi kereszténydemokraták között egy helyi milliárdos, Fábián Péter is megjelent.

A portál úgy tudja, hogy az új tagokkal kibővült KDNP-szervezet Czétényi Balázst és Fábián Pétert szavazta meg a képviselő-jelöltségre. Bóka István augusztus 21-én sajtótájékoztatón mégis úgy mutatta be a nyolc egyéni és a három kompenzációs listás jelöltet, hogy nem tett említést a KDNP eredeti javaslatairól. Így Illés Hajnalka, illetve Bóka javaslatára Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető-igazgatója, a helyi turisztikai egyesület elnöke képviseli a városban a KDNP-t.

A 24.hu értesülései szerint a KDNP szerdára taggyűlést hívott össze, amelynek egyik napirendi pontja Illés Hajnalka párttagságának megszüntetése.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.