Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

22 milliárd forint közpénzt ad az állam Mészáros Lőrincnek és partnerének, hogy újítsa fel az egyház-közeli alapítvány gyerektáborait

2020. május 19. 15:15 - szerző: 24.hu/168 Óra

21,58 milliárd forintért újítja föl a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokat Mészáros Lőrinc cégének konzorciuma.

Azt már tudni lehetett, hogy a zánkai tábor felújítására kiírt közbeszerzést a Mészáros-család Fejér B.Á.L. Zrt.-je és a  Szabadics Zoltán tulajdonában lévő Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. nyerte 16,7 milliárd forintért. Most viszont a kisebb, fonyódligeti tábor pályázatának eredménye is kiderült:

ott is ez a két cég dolgozhat, méghozzá 4,88 milliárd forintért. 

– hívja fel a figyelmet a 24.hu.

A zánkai tábor bejárata a megújulás előtt
Fotó: erzsebettaborok.hu

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy miért az állam finanszírozza a a méregdrága felújításokat, hiszen a Közép-Európa legnagyobb üdülő- és sportközpontjának számító, 210 hektáros terület már régen nem az államé: a kormány 2016-ban elajándékozta a Szeged–Csanádi Egyházmegyéhez közeli Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak.

 

Az alapítvány ráadásul az adományozástól számított 15 év után akár el is adhatja a táborokat, amelyeket az állam most bőkezűen felújíttat.