Hat a gyűlöletpropaganda, migránsozva, szitkozódva vertek össze négy fiatalt a Balaton Soundon

2019. július 19., 21:59

Szerző:

„Köcsög kínai” és „migráns” felkiáltással vert össze egy 15 fős társaság négy fiatalt július 7-ébn Zamárdiban a Balatonn Sound fesztiválon. Az ügyben a rendőrségi nyomozás indult – derül ki a 24.hu cikkéből.

A portálnak az egyik áldozat, egy neve elhallgatását kérő egyiptomi származású magyar férfi mesélte el, hogy július 7-én éjfél után az öccse hívta, hogy 15-en körbevették a társaságát és beléjük kötöttek, menekülni sem tudnak.A férfi rohanni kezdett a helyszín, a hatalmas Balaton Sound felirat felé, futtánban pedig odakiáltott egy biztopnsági őrnek, hogy jöjjön segííteni, de állítása szerint a biztonsági őr figyelemre sem méltatta

– Megálltam az öcsém mellett és kiabáltam a balhézóknak, hogy hagyják békén őket, de három gyerek egyből nekem ugrott. Már a földön voltunk, de akkor is ütöttek, rúgtak minket, ahogy csak bírtak. Nekem az orrom tőrt el, az öcsémnek több öltéssel varrták össze a bőrt a szeme alatt

–idézte fel a férfi, hogy mi történt. Minden bűnük az lehetett, hogy az öccse társaságában valaki rálépett a kötözködő társaság egyik tagjának a lábára, de biztos abban, hogy valójában rasszista indíttatású támadásról van szó.

Fotó: Csuda Sándor

– Végig olyanokat kiabáltak nekünk, hogy köcsög külföldiek. A velünk lévő vietnami srácot leköpték, és azt ordították neki, hogy köcsög kínai. Olyan is volt köztük, aki migránsozott – állítja. A verés után az áldozatok bementek a siófoki kórházba, hogy ott ellássák a sérüléseiket, aztán még hajnalban feljelentést tettek a rendőrségenKésőbb Zamárdiban beszéltek a biztonsági embereivel, egyiküktől azonban azt a választ kapták, hogy ugye nem gondolják komolyan, hogy bármelyik biztonsági őr kockáztatja a testi épségét értük. 

A 24.hu megkérdezete az incidenasről a fesztivált szervező Sziget Zrt.-t, amely későbbre ígért választ.  tájékozódni szerettek volna a témában, ezért későbbre ígértek választ. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nevében Orbán Zoltán szóvivő azt közölte, a Siófoki Rendőrkapitányság négy fiatalkorú gyanúsított ellen folytat eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt. A budapesti gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.