Tizenöt szobás rózsadombi irodaházba költöznek az Orbán-kormány propagandáját tervező cégek

2019. augusztus 22., 10:46

Szerző:

Egy korábban panzióként működő Felső Zöldmáli úti irodaházba költözik Balásy Gyula két cége, a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. – írja a 24.hu. Az átalakítási munkálatok még nem fejeződtek be, a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak dolgozó két cég munkatársai azonban néhány hete már beköltöztek az 1800 méteres telken fekvő, 800 négyzetméteres, 15 szobás irodaházba. 

Fotó: Merész Márton

Bár Budapestnek ezen a környékén, a Rózsadombon nem ritka az egymillió forintos négyzetméterár, a pénz aligha jelenthet akadályt Balásy Gyula előtt. Júniusban írtuk meg mi is, hogy a cégtulajdonos a Lounge Design 7 milliárd 787 millió forintos forgalma nyomán kétmilliárd 14 millió forintos, a New Land Media 52,2 milliárd forintos bevétele nyomán nyomán pedig 4,3 milliárd forint osztalékot vett ki. Vagyis csak a két cég 6,3 milliárd forinttal gyarapította a vagyonát egy év alatt. 

Az „Állítsuk meg Brüsszelt!” óta az Orbán-kormány szinte mindegyik nagy propaganda-kampányát ez a két cég tervezte. Az ő nevükhöz fűződik a 2018-as Családok éve és az EU-ellenes Soros-Juncker-plakátkampány is.