Három évet kapott a részeg férfi, aki miatt meghalt egy nő a bajóti pincesoron

2019. szeptember 17., 12:51

Szerző:

A bíróság előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a fiatal férfinek az ügyében, aki ittasan okozott halálos balesetet a bajóti pincesoron - közölte az ügyészség. A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellene. 

A 23 éves dorogi férfi tavaly április 30-án a Komárom-Esztergom megyei Bajóton, a pincesoron ivott, majd nemsokkal éjfél előtt, öt barátjával együtt elhajtott egyik ismerőse kisbuszával. A járművel a pincesorhoz vezető közúton, éjszakai sötétségben, közvilágítás nélkül útszakaszon haladt, de megcsúszott, és az árokba borult. A balesetben a kisbusz négy utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, egy 22 éves nő a helyszínen meghalt. Az áldozat öve nem volt bekötve, és a mellette lévő ablak is le volt húzva.

Fotó: police.hu

A férfi ezután elmenekült a helyszínről.

A bíróság az előkészítő ülésen ítéletet hozott, a vádlottat 3 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.