Bajnai visszaszólt Kovácsnak, lehet, hogy Orbán veje miatt bele kellett volna írni a pályázatba a „Ne hazudj!” és a „Ne lopj!” parancsát

2018. január 15. 18:58 - szerző: 168 Óra

A volt miniszterelnök Facebook-oldalán reagált Kovács Zoltán múlt pénteki közleményére. Ahogyan megírtuk, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzeket felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. Arra az időtartamra vonatkozóan, amikor Orbán Viktor veje, Tiborcz István állt a cég élén.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kovács az MTI-hez eljuttatott közleményében mindezt úgy erősítette meg, hogy valóban OLAF-vizsgálat folyik, hogy egy szóval sem említette se a vizsgált cég nevét, se a miniszterelnök vejét. Mindössze annyit írt, hogy a vizsgálat a Bajnai-kormány idején elindított és később is folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti.

Bajnai a posztjában azzal vágott viszza  a vádakra, miszerint az ő volt kormánya viseli a felelősséget az Elios által elkövetett visszaélésekért, hogy 

„talán valóban gondosabban jártunk volna el, ha a pályázatban feltüntetjük, hogy a pályázókra nézve kötelező a VII. számú parancsolat, a kormányszóvivőkre pedig a VIII. Persze azt gondoltuk elég, ha a Bibliában benne van…”

A hetedik a „Ne lopj!”, a nyolcadik pedig a „Ne hazudj!” a tízparancsolatban.