Orbán Viktor ügyvédje lesz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke

2019. szeptember 18., 08:15

Szerző:

Az Orbán Viktor és családtagjai ügyvédjeként ismert Bajkai István lesz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke – értesült a Népszava. A fideszes parlamenti képviselő, a párt egyik alapítója Erdei Zsoltot váltja a tisztségben. Pénzügyi biztosként már 2018 decembere óta a MÖSZ-ben is dolgozik. A szervezetben azután kerítenek sort tisztújításra szeptember végén, hogy a 2018. augusztusi ifjúsági világbajnokság hatalmas 348  millió forintos hiányt hozott össze. A megméretést a Duna Arénában rendezték meg, elég fényűzőre sikerült a befedett medencetérrel, különleges fény- és hangtechnikai megoldásokkal, az Emmi által visszadobott pótköltségvetéssel. Erdei Zsolt a 24.hu-nak adott egyik interjújában azzal adott magyarázta a megméretés 840 millió forintos büdzsét, hogy a magyar ökölvívás megítélése külföldön rossz, de vissza akarnak térni a nemzetközi vérkeringésbe.

Bajkai István a nemzet két szakértője, Nógrádi György és Georg Spöttle között
Fotó: Bajkai István Facebook-oldala

Bajkai István tavaly a Fidesz vesztes terézvárosi-erzsébetvárosi képviselőjelöltje volt, listáról került be az Országgyűlésben. Főleg az ételosztási akcióival és a Fásy Ádám mellett bemutatott zongorajátékával hívta fel magára a figyelmet. A 2018. október 15-én hatályba lépett hajléktalantörvény egyik fő fideszes zászlóvivőjeként egyszer úgy nyilatkozott, a fedél nélküliek közül sokan valószínűleg azért nem használják a szálláshelyeket, mert nem szeretnének szabályok között élni. Arról, hogy az ügyvédi irodája és a közbeszerzési tanácsadó cége is sokat nyert az állami megbízásokon, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. Korábban nemcsak Orbán Viktor és Orbán Ráhel, hanem Tiborcz István jogi képviselőjeként is.

A Népszava úgy tudja, hogy Erdei Zsolt marad a MÖSZ-nél valamilyen szakmai szerepben.

2024. április 20., 10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.