Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Polt Péter lefejezett ügyészsége – Miért váltották le a Bács megyei főügyészt és helyettesét?

2019. december 12. 07:30 - szerző: Rajnai Attila

Az olasz milliárdos, olasz-magyar „húspápa”, Piero Pini óvadék nélküli szabadlábra helyezése csupán az indok volt, nem pedig az ok, amiért a Bács-Kiskun megyei főügyészt és helyettesét azonnali hatállyal leváltotta Polt Péter. Az újraválasztott legfőbb ügyész nem akart tovább nyűglődni a két bürokratikus elméleti jogásszal, akik körül egyre gyűltek a panaszok, de az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálja néhány döntésük körülményeit. Bírók, ügyészek, ügyvédek vallanak lapunknak a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség elmúlt időszakáról.

Az olasz milliárdos, olasz-magyar „húspápa”, Piero Pini óvadék nélküli szabadlábra helyezése csupán az indok volt, nem pedig az ok, amiért a Bács-Kiskun megyei főügyészt és helyettesét azonnali hatállyal leváltotta Polt Péter. Az újraválasztott legfőbb ügyész nem akart tovább nyűglődni a két bürokratikus elméleti jogásszal, akik körül egyre gyűltek a panaszok, de az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálja néhány döntésük körülményeit.

Az eset példátlan, akárcsak az ezt követő konok hallgatás. A Legfőbb Ügyészség személyzeti lépéseket nem indokol, mondván, ez a szervezet belügye, ami nem tartozik a nyilvánosságra. De mégis mi történhetett? Korrupciós ügy? Megpróbálták megkenni a menesztetteket? Esetleg ők próbáltak a befolyásukkal elérni valamit? Joggal merülnek fel ezek a kérdések. Már ha ezek állnának a háttérben, akkor eljárást indítottak volna ellenük, ilyen azonban hivatalosan eddig nem történt.

Bírók, ügyészek, ügyvédek vallanak lapunknak a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség elmúlt időszakáról.

 

A cikk teljes változatát elolvashatják a 168 Óra hetilap ma megjelent számában. Keressék az újságárusoknál!