Bocsánatot kért a fideszes Babák Mihály a „kutya bunkó” mondatáért

2020. február 28., 21:14

Szerző:

„Elnézést kérek, kutya bunkó voltam, akik ismernek tudják, hogy nem ilyen a modorom, és én is tudom, hogy ilyet nem illik mondani sem nyilvánosan, sem máshogy” – bánta meg szerencsétlen mondatát az ATV-nek Babák Mihály fideszes szarvasi polgármester, aki a múlt heti képviselő-testületi ülésen címzett félreérthetetlen mondatokat az egyik női képviselőnek.

A vita a hangerőn és a mikrofonhasználton alakult ki, amikor is Babák Mihály a következőket mondta, a hallottak alapján valószínűleg Pecsenye Erzsébet független önkormányzati képviselőnek:„Maga engem nem hall?! Hát, ne haragudjon meg, de nem rakom a számba. Ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom.” Később még megjegyezte a nőnek, „menjen el fülorvoshoz”, ha nem hallja őt jól.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.