Azt kérik a kormánylapban Orbántól, hogy találjon vissza a néphez

2019. november 17., 18:43

Szerző:

„Már nincsenek közöttünk őszinte tereferék. Egyre ritkább, hogy végighallgatsz bennünket. Ha mégis, akkor sem érdekel igazán a mi véleményünk. […] Kiállunk melletted, pedig igazából már csak kevesen tudják, mi van körülötted. […] Te megszoktál, és túlléptél rajtunk. Talán mert tudod, hogy mi itt vagyunk, a híveid maradunk, velünk bármit megtehetsz. […] Ne tedd! Legyél újra a régi, a kedves, a szerethető!”

– ezeket a sorokat szúrta ki a hvg.hu a kormánypárti Magyar Nemzetben, amelyben Pilhált Tamás írt publicisztikát valakihez, akit nem nevez a nevén. Aligha gondolhat mást az olvasó, a sorok minden bizonnyal Orbán Viktornak szólnak, ez szökőévente látott jelenség a propagandatermékekben, amelyeket a kormány üzeneteinek harsogására tömnek ki közpénzből.

Pilhál a felvezetésben Bencsik Gábor szavairól elmélkedik, ugyanis a Magyar Krónika főszerkesztője az önkormányzati választások után bár kormánylapban nem tette (Nem tehette? Nem merte?), de Facebookon azt írta, hogy az emberek közül "sokan haragszanak a kormányra". Ezt Pilhál egy „érted haragszom, nem ellened” gondolatnak tartja, ezzel egyetértésben folytatja:

„Nincs mese, vissza kell találni a néphez!”

Helyenként megindító, milyen szerénységgel ír arról Pilhál, hogy ő milyen bátor, hogy kritikát írt a kormányról és Orbánról.

„Nem akarom fényezni magam, de néhány éve én is írtam egy ilyen „haragos” cikket”.

– ezzel utalt az általunk fentebb már kiemelt hosszabb idézetre. Pilhál most új gondolatokat nem írt, csak emlékeztette a Fidesz meg nem nevezett vezetőjét, hogy 2002-ben még adott a nép hangjára, nem közvélemény-kutatások és agytrösztök laborjaiban kidolgozott kampány határozta meg a politikáját.