Az ügyészség nem kérte Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését

2017. április 26. 16:23

A legfőbb ügyész nem indítványozta Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – derül ki abból a levélből, amelyet Polt Péter küldött válaszul Hadházy Ákos LMP-s országgyűlési képviselő megkeresésére.

Fotó: MTI / Rosta Tibor

Hadházy Ákos január elején jelentette be, hogy feljelentést tesz a Simonka Györgyhöz köthető vállalkozások uniós forrásfelhasználása miatt.

Az LMP-s politikus szerint Simonka György egyik korábbi vállalkozása (amely most a rokonai tulajdonában áll) egy olyan tótkomlósi telephely fejlesztésére kapott ötvenmillió forint támogatást, amely sosem volt a cég tulajdonában, a pénzt pedig egy orosházi autómosó építésére használták fel.

Hadházy Ákos írásbeli kérdést nyújtott be Polt Péternek, amelyben arról érdeklődött, hogy folyik-e nyomozás Simonka György rokonai, jelenlegi és egykori cégei érintettségével.

Polt Péter az ügyészség honlapján közzétett válaszában arról ír, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt eddig tizenegy embert hallgattak ki, hárman jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak. További tájékoztatást a nyomozás érdekeire való tekintettel nem adott.